Freija

Freija-yhtye juhlii 10-vuotista taivaltaan vuonna 2015. Levytysprojektista alkunsa saanut kokoonpano hitsautui nopeasti yhteen ja on syventänyt otettaan yhtenä Suomen kiitetyimmistä kansanmusiikkiyhtyeistä. Jo ensimmäinen oma albumi Lempilauluja oli ehdolla Etno-Emma -palkinnon saajaksi, jonka seuraava albumi SydänJuurilla sitten voittikin vuonna 2011.

Freija tunnetaan paitsi omasta juuritietoisesta musiikistaan, myös lastenmusiikista. Mm. Tammen Lasten Parhaat kirjat -kirjakerhon kanssa toteutettu Kiekkumaralla –kansanlauluja lapsille cd ja kirja on saavuttanut klassikko-aseman sukupolvia yhdistävänä laulukokoelmana. Näitä lauluja on kuultu Freijan esittämänä myös Pikku Kakkosen musiikkituokioissa.

Freijan musiikissa yhdistyy perinnemusiikin juurevuus, tanssillinen poljento ja herkät sävyt. Ohjelmistossa liikutaan kansanmusiikin ja iskelmän rajamailla. Mukana on tradia ja omaa, uutta ja lainattua; kaikki tunnistettavalla omalla tyylillä ja soundilla toteutettuna.

Freija julkaisee uuden albumin lokakuussa 2015, jolloin yhtye kiertää myös ympäri maata juhlakiertueen merkeissä. Viihdetähden kuolema -lauluista on suunnitteilla myös äänite.

freija.fi

 

Mainokset